ECHIPA NOASTRĂ

CU NOI VISUL TĂU PRINDE VIAȚĂ

Home

Fertilizarea in vitro (FIV)

Fertilizarea in vitro (FIV) este o componentă a Reproducerii Umane Asistate Medical, și reprezintă un proces prin care spermatozoidul bărbatului, fecundează ovulul femeii în laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat in uterul mamei în general la 72 ore de la concepție. Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in vitro și fătul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltării. Atunci cand toate alte metode de concepție nu mai pot fi aplicate, FIV este ultima soluție pentru femeia sterilă sau barbatul steril.

Amenoreea

Retragerea menstruației

AnamneziaI

Istoricul medical, constatarea detaliată a tulburărilor, boli anterioare şi alte informaţii legate de condiţiile de sănătate.

Andrologie

Știinţă a tulburărilor organelor genitale masculine şi fertilitate.

Anovulație

Condiţie în care femeia nu produce nici un ou.

Reproducție Asistată

Ramificaţie medicală, în care sperma, ouăle, sau embrionii sunt preparaţi în cadrul unui laborator în aşa fel încât să se obţină o sarcină.

Incubație Zonală Asistată

Afectarea suprafeţei embrionului; micromanipulare tehnică, unde acoperirea embrionului este afectată, ajutând embrionul să dispună de acoperirea sa şi să fie implantat în uter.

Aspirație și extracție de spermatozoizi

Reprezintă proceduri chirurgicale, pe durata cărora spermatozoizii sunt „luaţi” din organismul bărbătesc, dacă ejacularea nu conţine spermatozoizi. În anumite cazuri, spermatozoizii pot fi absorbiți din teste sau epididimul unui bărbat.

Azoospermia

Absenţa spermatozoizilor în ejaculare.

Mucusul cervical (glera cervicală)

Produs de către glandele uterine; permite spermatozoizilor să penetreze în uter și oviducte.

Cervix

parte a uterului, care duce la pelvis, şi prin intermediul căruia spermatozoidul ajunge în cavitatea uterină şi oviducte.

Donarea de Spermă

Procedură în care spermatozoizii sunt obţinuţi de la un donator şi ţinuţi cu o bancă de spermă. Astfel de spermatozoizi pot fi folosiţi abia după 6 luni de la donare, pentru a se evita apariţia unei boli infecţioase. „Cuplul selectat” poate alege donatorul potrivit.

Donarea de oocite

Procedura în care femeia pune la dispoziţia unui pacient oocitele sale. Se aplică femeilor fără copii, fie cu ovare nedezvoltate, ce suferă de o activitate a ovarelor scăzută, fie cu boli genetice în familia partenerului femeii.